ACTIES ST. URBANUS

Op 14 september de Historische dag van Bovenkerk (en Monumentendag) een en al actie rond onze Urbanuskerk. Het Bewonersplatform Bovenkerk gaat samen met de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus een nieuwe Kerstgroep kopen van het geld wat we vandaag ontvangen Wat zou het prachtig zijn als er met Kerst aan de Poel weer een kerstgroep in de kerststal staat. Alle attracties vind je rond de Urbanuskerk. De kassa voor de evenementen staat bij de kerk.

Dit is het programma voor 14 september.

Aanvang:   11.00 uur

Einde dag: 17.00 uur.

De toren van de Urbanus is vandaag open om te beklimmen (Je moet wel goed ter been zijn) en je kunt kijken in de verwoeste kerk. Het museum boven in de toren doet je ogen openen wat er allemaal gebeurd is in de toren tijdens de oorlog. Op Monumentendag mag je gratis de toren in maar een donatie voor de kerstgroep wordt op prijs gesteld.

Er staat een vijver vol eendjes Als je de juiste eendjes gevangen hebt is de prijs een echte St. Urbanus reep. Meedoen kost een euro of bij aankoop van een reep mag je gratis een keer vissen.

De historie van Silversant komt ook weer tot leven. Waar vroeger de paarden koetsen stopten staat vandaag ook weer een paardenkoets voor Silversant. Met deze gesponsorde koets van Silversant kunt u voor twee euro vijftig een ritje maken. Of bij aankoop van twee repen mag u gratis mee. Voor een foto momentje mag u een bedragje doneren in de emmer.

Kinderen kunnen vandaag in blitse wagens rijden. Zelf gas geven, sturen en remmen. Wie durft? Voor twee euro vijftig mag je gaan sturen en rijden. Maar bij aankoop van twee repen mag je gratis instappen.

Ook staan er prachtige kleine paardjes waar je echt op kunt rijden. Het is en meisjes ding maar jongens jullie vinden het vast ook erg leuk. Je bent van harte welkom Auto Maas Aalsmeer sponseert de wagens en paardjes.

En dan is er ook nog echte ouderwetse poppenkast met o.a. Jan Klaassen en Katrijn wie kent ze niet. Poppenkast kijken is gratis maar een donatie voor de nieuwe kerstgroep stellen we erg op prijs.

En dan hebben we nog verassingen op deze dag met optredens van muziek en dans rond de kerk en in het dorp.

En natuurlijk kunt u weer volop St. Urbanus Chocolade repen kopen we hebben drie smaken melk, wit en puur heerlijk om te hebben maar nog leuker om weg te geven bij bijzonder gelegenheden. En vandaag bij aankoop van de repen gratis in de attracties rond de kerk. Alle informatie in de kraam.

Bij de vrienden van de Bovenkerkse Urbanus zijn de  leien en boeken te koop. En we zorgen voor de inwendige mens.

Voor de laatste nieuwtjes van de Historische dag op de site: bovenkerk.info

Alle info over deze historische dag op: www.bovenkerk.info ‘�