Concert Slagwerkgroep Bovenkerk

Slagwerkgroep Bovenkerk geeft een uniek concert op zondag 24 november in Amstelveen.

CONCERT IN THE DARK

Om 11.30 of om 15.00 uur word je verwacht in de grote zaal van wijkcentrum De Meent. Koffie en thee staat voor je klaar. Kom op tijd, want in deze zaal krijg je uitleg over het concert. Je ontvangt daarna een slaapmasker van ons en geblinddoekt brengen wij je naar de volgende zaal.

Wat kan je verder verwachten? Concert in the Dark bied je de mogelijkheid om een hele speciale akoestische ervaring te beleven; de ontdekking van het horen zonder de afleiding van visuele indrukken, dat is waar het om draait in dit concert. Als iedereen geblinddoekt in de zaal zit, neemt de spanning toe. Voorzichtig hoor je de eerste geluiden. In het donker verandert de perceptie van elk individu, omdat zonder visuele afleiding de muziek intenser wordt. Je kan je uitsluitend richten op de akoestische sensorische waarneming en je lichaam neemt automatisch de muziek intenser waar.

Slagwerkgroep Bovenkerk presenteert een exclusief programma van oude en nieuwe muziek, conventionele en experimentele geluiden en arrangementen, dat zich samen 1 geheel vormt en aansluit bij het thema : een muzikale reis rond de wereld. Leun achterover en geniet!

Kaartjes kosten slechts Euro 10,00 inclusief consumptiebon en zijn verkrijgbaar via de website www.slagwerkgroepbovenkerk.nl

Heel graag tot zondag 24 november!

Groeten,

Slagwerkgroep Bovenkerk

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Slagwerkgroep Bovenkerk bestaat uit ruim dertig volwassen slagwerkers en tien junioren in opleiding. De slagwerkgroep treedt 2 keer per jaar op (o.a. P60) en heeft een breed muzikaal repertoire, van klassiek werk tot populaire popsongs. De sambaband speelt swingende ritmes op Braziliaanse slaginstrumenten bij evenementen (Koningsdag, marathon Amsterdam, sporttoernooien). Om kinderen met muziek in aanraking te laten komen, verzorgt de slagwerkgroep workshops voor basis- en voortgezet onderwijs. Voor concerten, optredens bij evenementen en workshops op (basis-)scholen moeten 30 trommels en bijbehorende materiaal worden vervoerd. Hiervoor willen we graag een afsluitbare aanhangwagen aanschaffen. Zo hoeft er dan nog maar een auto te rijden (de rest fietst namelijk) in plaats van acht. Duurzaam, goed voor milieu, cultuur dichter bij kinderen en een swingende bijdrage voor sportevenementen!