Fantastische Weekend In Bovenkerk.

Fantastische weekend in Bovenkerk.

De dag begon met schitterend weer. Een feestelijke opening van de tweede historisch dag van Bovenkerk met slagwerkgroep Bovenkerk en directeur van de RABO-bank die deze dag financieel heeft ondersteund. Bij aankoop van een St. Urbanusreep mocht je deze dag gratis naar de poppenkast, de paardenkoets, eendjes vangen, ponyrijden, wagentjes rijden en heel bijzonder een rondvaart op de Amstelveensche Poel en modderpoel bij aankoop van vier repen. En ook de Urbanus toren die vandaag weer open was werd beklommen door ongeveer 200 mensen. (Meer kon niet) En dan het Noorddamcentrum ons dorpshuis een feest om te bezoeken het gebouw is door vijftien mensen een dag van tevoren vol gehangen met honderden foto’s van vroeger en een aantal films over Bovenkerk. Hoeveel foto’s zijn er gemaakt van de foto’s die er hingen het is niet te tellen. De museum tram bij station Bovenkerk had ook niet te klagen of de bezoekers. En de afsluiting met het meezing feest op het terras achter het Noorddamcentrum was een prima finale.

Herdenking 1 jaar na de brand St. Urbanus op zondag 15 september 2019.

Ook dit hoort bij Bovenkerk. Deze dag een jaar na de brand is somber herdacht in de kerk tuin van de St. Urbanus. Jong en oud hebben deze avond ervaren op hun eigen manier. De Harmonie Orkest Amstelveen opende de avond met een muzikale bijdrage. De stadsdichter Matthijs Den Hollander heeft deze avond op een bijzondere manier aan ons gepresenteerd. Burgemeester Tjapko Poppens als nieuwe bewoner van Bovenkerk heeft het publiek met een hartverwarmende toespraak hoop gegeven voor de toekomst. En natuurlijk mocht de jeugd deze avond niet ontbreken, omdat zij ook deze verschrikkelijke brand meegemaakt hebben. Uit meer dan honderd gedichten over de brand zijn er drie door de kinderen voorgedragen. Ontroerend om mee te maken hoe de meeste kinderen de brand hebben ervaren. En dan kwart voor zeven de exacte tijd van een jaar geleden dat de brand ontdekt werd. De klokken van kerk luiden net als een jaar geleden tijdens de brand. Ook nu weer die emotie en de klokken waren nog niet gestopt of we hoorden de bariton het prachtige lied zingen dit is mijn orgel Heer. Na bemoedigden woorden van de Pastoor en de Bisschop volgde het lied van ons dorp (Gezongen in de schouwburg op het benefietconcert) geschreven door Geertje Vrolijk en gezongen door Kees Meekel en Conny van den Helder meegezongen door alle aanwezigen. Bovenkerk kan weer verder en denkt niet aan wat verloren is gegaan maar wat er nog is volgens een tekst van de kinderen.