Historische wandeling door Bovenkerk

Bovenkerk, een dorp gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en aan de Amstelveense Poel. Van verre zie je het boegbeeld van het dorp: de Sint- Urbanuskerk, het markante bouwwerk van Pierre Cuypers. Na een zeer grondige renova e is dit monument weer toegankelijk voor éénieder. In de tweede hel van de vorige eeuw telde Bovenkerk wel tach g bedrijven/winkels, voornamelijk geves gd aan de Noorddammerlaan. Er waren meerdere kruideniers, slagers, melkboeren en groenteboeren. Zij brachten hun producten ook bij de mensen thuis. Zij verdienden meestal genoeg om hun gezinnen te onderhouden. Daarnaast waren er de venters: schillenboeren, scharenslijpers, petroleumverkopers en voddenmannen. Deze wandeling voert u langs een aantal kenmerkende panden langs de historische lintbebouwing aan de Noorddammerlaan, en eindigt met een wandeling door de natuur rond de Poel. U kunt kiezen tussen een lange wandeling en een korte wandeling.

De tolpoort tussen de Handweg en de Noorddammerlaan. Omstreeks 1900.