Historische Dag 2019

BEWONERSPLATFORM BOVENKERK EN VRIENDEN VAN DE BOVENKERKSE URBANUS ORGANISEREN:

HISTORISCHE DAG VAN BOVENKERK

ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019

Zaterdag 14 september is een feestdag voor Bovenkerk. Rond de kerk op de Noorddammerlaan en rond het dorpshuis Het Noorddamcentrum.Er wordt hard gewerkt om er een prachtige dag van te maken. Voor alle leeftijden zal er iets te doen zijn.De opening van de Historische dag zal in het hart van het dorp zijn voor de Urbanuskerk.

Dit jaar gaan we proberen met de opbrengsten van deze dag een aantal AED apparaten aan te schaffen. Die zullen op diverse goed bereikbare plaatsen in het dorp komen te hangen. Als tweede doel willen we heel graag een levensgrote Kerstgroep kopen voor de vorig jaar opgerichte Kerststal in de kerktuin.

Het Noorddamcentrum is het Historische middelpunt met een foto- en filmtentoonstelling door het hele gebouw. Het wordt een reis terug in de tijd en er kunnen vele herinneringen worden opgehaald. Bij Silversant, Colijn en de Maanen zult u ook foto’s vinden van hoe het er vroeger uitzag. Deze etablissementen zullen ook hun steentje bijdragen met speciale aanbiedingen.

Waarschijnlijk rijdt de Museum Tram ook bij station Bovenkerk.

Bij de Urbanuskerk kunt u letterlijk terug in de tijd, de toren kan weer beklommen worden en het museum bovenin is ook te bekijken. Vanuit de toren heeft u zicht op de paardenkoets waar u een ritje mee kunt maken als u weer beneden bent. Voor de kinderen zal er een ouderwetse poppenkast zijn, blitse stoere wagens waar je echt in kunt rijden en er kan ook op paarden worden gereden.

Natuurlijk zijn onze inmiddels beroemde St Urbanus-repen weer te koop.

Op het terras kunt u genieten van een kopje koffie/thee, limonade/fris.

En als last but not least hebben we nog een paar verrassingen op deze speciale dag met dans en muziek!

Voor actuele informatie: www.info.bovenkerk

SAVE THE DAY: ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019! dl