HISTORISCHE DAG                    14 SEPTEMBER 2019

HISTORISCHE DAG 14 SEPTEMBER 2019

Op 14 september 2019,de Historische dag van Bovenkerk, probeert het evenementen team van het Bewonersplatform Bovenkerk weer alle Bovenkerkers en andere geïnteresseerden een geweldige dag te bezorgen De nieuwe bewoners van Bovenkerk zijn ondertussen ook aardig ingeburgerd en hierbij van harte uitgenodigd om de historie van ons prachtige dorp te leren kennen. En samen weer nieuwe herinneringen te maken. Vooral leuk voor de jongste Bovenkerkers onder ons. Het is ook monumentendag. Het bewonersplatform Bovenkerk wil samen met de vrienden van de Bovenkerkse Urbanus een nieuwe kerstgroep aanschaffen van de opbrengst van deze dag. Wat zou het prachtig zijn als er met kerst aan de Poel een kerstgroep in de kerststal staat. Alle attracties vind je in en rond de Urbanuskerk. De kassa voor alle evenementen staat bij de kerk.

Dit is het programma voor14 september 2019.

Aanvang zal zijn om 11.00 uur en het einde van de dag om 17.00 uur. De opening van de HISTORISCHEDAG VAN BOVENKERK ( Mogelijk door een mooie bijdrage van de RABO BANK) is voor de Urbanuskerk. De toren van de Urbanus is weer open vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur  om te beklimmen en vanuit de toren kun je de verwoeste kerk zien .Het museum bovenin de toren doet je ogen openen wat er allemaal gebeurd is in de toren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op monumentendag mag je gratis de toren in maar een donatie voor de kerstgroep wordt zeer op prijs gesteld. In de tuin staat een vijver vol eendjes. Bij het vangen van de juiste eendjes ontvang je een echte Urbanus reep! Meedoen kost een euro of bij aankoop van een reep mag je gratis een keer vissen. Ook kunnen de kinderen vandaag in blitse wagens rijden. Zelf gas geven, sturen en remmen. Wie durft? Voor 2.50  euro mag je gaan sturen en rijden. Maar bij aankoop van twee repen mag je gratis instappen! Ook staan er echte kleine paardjes waar je op kunt rijden. Het is misschien een meisjesding maar de jongens vinden het vast ook leuk. Je bent van harte welkom! Auto Maas uit Aalsmeer sponseert de wagens en paardjes. En dan is er ook nog de echte ouderwetse poppenkast met o.a Jan Klaassen en Katrijn, wie kent ze niet. Poppenkast kijken is gratis maar ook hier stellen we een donatie voor de nieuwe kerstgroep erg op prijs. Een ritje in de paardenkoets kost 2.50 euro, of bij aankoop van twee repen mag u gratis een ritje maken. Het Noorddamcentrum is het middelpunt van alle evenementen op deze dag met een prachtige tentoonstelling met oude foto’s en films van Bovenkerk. Frans Rosenberg en René Boerlage hebben alles uit de kast gehaald. De verhalen komen als vanzelf boven bij het bekijken van de Historie van Bovenkerk. Twee zalen vol nostalgie. De Historische vereniging Amstelveen en de vereniging die alles kan vertellen wat is er in Bovenkerk gebeurde tijdens de oorlog zullen ook aanwezig zijn.

Na al dit moois kunt u nog gezellig napraten aan de bar of aan het gezellige terras met onder andere Discotheek Charlie uit een ver verleden.

Rondvaart op de Poel, de eerste vaart is voor genodigden waaronder Burgemeester Tjapko Poppens. Deze start om 13.00 uur. Daarna volgen de rondvaarten waarvoor u zich moet inschrijven. Dit kan op maandag 2september om 19.00 uur bij de Urbanus kerk .Een rondvaart kost tien euro pp. Ook is er een mogelijkheid om in een kleinere boot te varen. Deze vaarten starten om 11.00 uur tot 17.00 uur. Opstapplaats: WSA, Handweg 131 Amstelveen.

Bij het oude treinstation van Bovenkerk kunt u genieten van de Museum trams en misschien wel een ritje maken in een van de oude voertuigen.  Bij Silversant is zelfs de paardenkoets weer terug uit het verleden om te bekijken of een ritje in te maken.

Het evenementen team heeft er alles aan gedaan om er een geweldige dag van te maken, het is nu aan u om daarbij te zijn en nog dagen na te praten.

Alle info op de site van bovenkerk: www.bovenker.info

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Mijn zusje en ik zouden graag meevaren. We zijn geboren in Bovenkerk , en op de Luwte hebben wij
    gewoond, en op de Modderpoel en de “Grote Poel” onder het kippenbruggetje door,
    liggen vele uurtjes varen!
    Vriendelijke groet Lenie van Middelkoop