KERST AAN DE POEL NU NOG MOOIER

KERST AAN DE POEL NU NOG MOOIER.

De eerste editie van Kerst aan de poel in Bovenkerk is ontstaan na de fatale brand van 15 september 2018. Een prachtige Kerststal werd in de tuin opgebouwd uit oude pallets door een groep enthousiasme vrijwilligers zegt Chris van den Helder een van de mensen in Bovenkerk die veel evenementen van de grond af opbouwt. De eerste kerst in de kerktuin van de Bovenkerkse St. Urbanus was direct een groot succes maar er moesten dingen beter. Als eerste het geluid en dat is nu professioneel opgelost. Het tweede probleem was het zicht op de kerststal die moest hoger staan zodat de achterste belangstellende ook het kerstspel voor en door kinderen konden volgen. Ook dit is opgelost door de stal op een verhoging te plaatsen. Het afgelopen jaar stond de stal maar een paar dagen in de sfeervolle kersttuin met kerstversiering, duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen en kaarsen en dit was echt zonde van al werk wat verzet was om tot dit resultaat te komen. We hebben daarom op de Historische dag van Bovenkerk met allerlei acties geld met elkaar bijeengebracht met o.a. een rondvaart op de poel, paardentram, kinderactiviteiten, en nog veel meer om een beeldengroep voor de kerststal te kopen ook de oude kerstgroep is met de brand verwoest.

En na een lange zoektocht hebben wij in België een prachtige kerstgroep gevonden. Deze Kerstgroep de mooiste uit de regio is dan dagelijks te bezichtigen vanaf 15 december tot na de kerst in de sfeervolle Kerst kerktuin van de St. Urbanus in Bovenkerk. Scholen en andere belangstellende na een bezoek kom je vanzelf in de kerstsfeer.

En op zaterdagavond 21 december inloop 17.00 uur en vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur een kerstsamenzang met een gelegenheidskoor en kerstverhaal voor en door de kinderen. Kinderen kom allemaal verkleed als kerstfiguur. Met een verhoogde kerststal en andere geluidsinstallatie, chocomel, Glühwein en kerstbrood wordt het weer een heerlijke Kerst. Ook nieuw dit jaar een wensboom waar u een kaartje met een wens in kunt hangen of een kaarsje opsteken in onze Kerstvijver. Op deze avond hebben we ook een speciale zangbundel met alle kerstliedjes zodat u mee kunt zingen. Wij hebben er alles aan gedaan om u in de juiste sfeer te brengen. U bent van harte welkom bij Kerst Aan De poel in Bovenkerk. Kom lopend of op de fiets naar Bovenkerk want veel inwoners van de Legmeerdijk en Noorddammerlaan hebben ook hun huis of tuin in de kerstsfeer gebracht.

Organisatie: Bewonersplatform Bovenkerk, De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en de vele vrijwilligers.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dat is toch allemaal erg leuk om te lezen!de kerktuin weer helemaal in kerst sfeer en dan nog mooier ?? Het was in 2018 al zo mooi !!
    Wij gaan dit allemaal weer mee beleven ! Dank aan alle vrijwilligers !!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.