Lief En Leedstraten

Lief en Leedstraten

Amstelveen is gestart met Lief en Leedstraten. Het idee erachter is simpel: in Lief en Leedstraten wordt de onderlinge band tussen bewoners in de straat bevorderd door zeer kleine goed bedoelde buur-initiatieven. Een aantal buren zorgt ervoor dat ouderen in hun straat of flat af en toe een koffiebezoekje krijgen, een gesprekje kunnen voeren of bijvoorbeeld een bloemetje of kaartje ontvangen op hun verjaardag. De gemeente stelt op jaarbasis 150 euro beschikbaar per Lief en Leedstraat om dat soort kleine attenties te bekostigen.
Op zaterdag 25 januari heeft wethouder Marijn van Ballegooijen samen met Edwin Barentsen de Mgr. Dr. H. Poelslaan in Bovenkerk als Lief- en Leedstraat geopend. Edwin woont in de Poelslaan en zal voor deze straat het Lief en Leed-potje met 150 euro beheren. Met dit geld zal hij samen met andere buren af en toe iets aardigs doen voor zijn buren om daarmee het buurtgevoel te versterken en eenzaamheid te verminderen.
Het Bewonersplatform Bovenkerk is blij met dit initiatief in de Poelslaan en roept andere straten op dit voorbeeld te volgen. Betrokkenheid tussen buren is belangrijk, zeker voor inwoners die wat ouder zijn of een beperking hebben. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente of het bewonersplatform (bpbovenkerk@gmail.com).”