Nieuwbouw Maalderij

Foto: Een impressie van de nieuwe koopwoningen op het braakliggend terrein bij de Bovenkerkerweg. [Gemeente Amstelveen]

Amstelveen – De circa 50 tot 60 nieuwe koopwoningen die gebouwd gaan worden op een braakliggend terrein in Amstelveen-Bovenkerk gaan prijzen kennen van minimaal 4 ton (v.o.n.).

Op het braakliggende terrein tussen Maalderij, Noorddammerlaan en de Bovenkerkerweg, worden herenhuizen en stadsvilla’s gebouwd, zoals eerder bekend werd gemaakt.

Om ruimte te maken voor de nieuwbouwwoningen worden Kringloopwinkel Boemerang en snackcorner Carels naar een nieuwe plek aan Ziederij verplaatst. Tankstation BP stopt ná aanleg van de woningen met de verkoop van LPG.

De bouw gaat naar verwachting medio 2019 van start. Op de plek waar de woningen verrijzen stond vroeger een Nissan-garage die al in 2008 werd gesloopt, evenals de legendarische ijzerwinkel van Hein Kroom.

De gemeente vindt het een goede zaak dat deze locatie eindelijk wordt bebouwd en bedrijvigheid plaatsmaakt voor woningen. Er wordt ingezet op een hoogwaardige invulling van de openbare ruimte. De Amstelveense politiek vergadert 5 juni over het plan in commissieverband.

Illustratie: gemeente Amstelveen (aan de afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend)

Bron: Amstelveenz