Rabobank – AED

Fotobijschrift: Onno Koopman (Rabobank) en Lisanne de Boer (Bovenkerk).

Op maandag 30 september 2019 heeft de Rabobank een AED geschonken aan de wijk Bovenkerk van Amstelveen. Lisanne de Boer neemt de AED in ontvangst namens het Bewonersplatform Bovenkerk.

Bewonersplatform Bovenkerk voert actie om vier AED’s (defibrillatoren) te plaatsen die dag en nacht bereikbaar dienen te zijn. Dit sluit aan op de norm van de Hartstichting waarbij een AED binnen een loopafstand van 500 meter van een incident aanwezig dient te zijn. De Rabobank steunt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid dit nobele initiatief.  Directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht Ugur Pekdemir: ‘Ik ben blij en trots om vrijwilligers te kunnen steunen die hiermee helpen levens te redden.”

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. In 75% van de gevallen is een BHV-er het eerst ter plaatse en start de reanimatie op. Bij aankomst van de ambulance nemen de verpleegkundigen het van de bhv-er over.