Red Levens In Bovenkerk Door 24/7 Bereikbare AED’s

Red levens in Bovenkerk door 24/7 bereikbare AED’s

Het Bewonersplatvorm Bovenkerk werkt aan de veiligheid voor het geval uw hart tot stilstand komt. U kunt meedoen aan 2 acties: sparen voor een 24/7 buurt AED en het volgen van een reanimatiecursus. U kunt ons tijdens Historisch Bovenkerk op 14 september 2019 vinden op de parkeerplaats achter het Noorddamcentrum. Daar kunt u door een levensecht cardio hart lopen van 5 meter hoog onder begeleiding van deskundigen.

Gratis attractie huizenhoog cardiohart

Er kan door het hart heengelopen worden en alle onderdelen van het hart, zoals de boezems, kamers, aders en hartkleppen zijn te zien. Weet u wat er allemaal in het hart afspeelt en hoe het zit als je een hartafwijking hebt? Beleef een rondgang met deskundigen door het hart, want het is een onvergetelijke ervaring!

Inzet van Bewonersplatform Bovenkerk

De wijk Bovenkerk in de gemeente Amstelveen is op 15 september 2018 zwaar getroffen door de brand in de St. Urbanuskerk. Er hebben gelukkig geen persoonlijke ongelukken plaatsgevonden, echter dat heeft wel het besef versterkt dat we gezamenlijk moeten blijven werken aan de veiligheid. Het gaat om een wijk met 1.270 huishoudens, 3.050 inwoners en tientallen bedrijven.

Het Bewonersplatform Bovenkerk heeft daarom het initiatief genomen om bij een hartstilstand een optimale situatie met AED’s, bhv-ers in combinatie met het oproepsysteem van HarthulpNu te bewerkstelligen. Dat betekent dat er in Bovenkerk 4 permanent bereikbare AED’s en meer dan 100 bhv-ers dienen te zijn.

Waarom permanent bereikbare AED’s belangrijk zijn

In Nederland krijgen jaarlijks 25.000 mensen te maken met een hartstilstand. In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die starten om het slachtoffer te reanimeren. Dit gebeurt vóór de komst van de ambulance. Als je binnen de eerste 6 minuten bij een hartstilstand reanimeert en een AED toepast, is de overlevingskans 50-70 %, zonder AED is dat 25-50%. Elke minuut later dat een AED wordt ingezet verlaagt de overlevingskans met 10%.

Aktie AED met buitenkast voor bewoners Bovenkerk

Alle bewoners in Bovenkerk kunnen aan deze actie meedoen. We sparen voor een nieuwe AED met buitenkast en pincode voor bij Café De Manen. Hiervoor is € 1.660,- nodig. Wij vragen u daarvoor een donatie te doen op www.buurtaed.nl voor de Noorddammerlaan of tijdens Historisch Bovenkerk ons te bezoeken.

Aktie basis- of herhalingscursus reanimeren

Het is belangrijk dat er voldoende buurt hulpverleners (bhv-ers) zijn opgeleid om te reanimeren met AED én aangemeld zijn bij HartslagNu. Een basiscursus duurt 4 uur en kost ca. € 40,00 en een herhalingscursus duurt 2 uur en kost ca. € 20,00 (elke twee jaar herhalen). De kosten worden vaak via de aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. De cursussen zijn door het hele land te volgens en in Bovenkerk worden zij gegeven door verpleegkundige Lisanne de Boer. Zij werkt volgens de richtlijnen van de NRR/ERC en is bevoegd instructeur BLS en AED.

De volgende cursusdata/locaties zijn beschikbaar:

Basiscursus
Zaterdag 2 nov 2019 van 9:00-13:00 uur,
locatie: VOKA-gebouw, Vierlingsbeeklaan 24, 1187 AS Amstelveen

Herhalingscursus
Maandag 4 nov 2019 van 19:30-21:30 uur
locatie: St. Urbanus pastorie, Noorddammerlaan 124, 1187 AG Bovenkerk

Aanmelden mogelijk t/m 16 oktober bij Gerard Miltenburg, Noorddammerlaan 7, 1185 XZ Bovenkerk,
( 020-3455876, e-mail: bpbovenkerk@gmail.com, internet: www.bovenkerk.info. Toelating vindt plaats op volgorde van aanmelding. Aanmelding mogelijk tot en met 16 oktober 2019.