Rock Urbanus 2019

Heel Bovenkerk zingt 5 oktober uit volle borst mee tijdens Rock Urbanus

De zomer is voorbij, dus is het in Bovenkerk weer tijd voor de najaarsfeesten. En dan kom je natuurlijk al snel uit bij onze jaarlijkse bandjesavond Rock Urbanus in het Noorddamcentrum. Traditiegetrouw op de 1e zaterdagavond van oktober, dus dit jaar op 5 oktober a.s.

Muziekliefhebbers uit Bovenkerk, Amstelveen en omstreken kijken er al het hele jaar naar uit en veel buurtgenoten grijpen Rock Urbanus aan om dicht bij huis een avondje lekker te feesten met buren, familie, vrienden en bekenden. En iedereen komt aan z’n trekken tijdens deze bandjesavond, want ook dit jaar komen weer zeer afwisselende muziekstijlen voorbij (pop, blues, rock, soul, disco, jazz, rock & roll en Nederlandstalige muziek).

De line-up

Tijdens Rock Urbanus 2019 treden 6 bands op. De avond wordt om 20.00 uur geopend door coverband Lemon Curry. Zij traden al eerder op tijdens Rock Urbanus en onlangs stonden ze op het Zomerfeest in Bovenkerk. Zij gaan er zeker voor zorgen dat de stemming er meteen goed in zit, dus kom op tijd naar het Noorddamcentrum.

Naast Lemon Curry gaan we uiteraard dit jaar ook genieten van een ptreden van onze Bovenkerkse singer-songwriter John Spijker. Deze keer staat hij met een complete band op het podium. Wanda and the Bovenkerk Boys pakken flink uit met nummers die je misschien niet had verwacht, maar die oh zo leuk zijn om weer eens te horen en mee te zingen. Disco- en soul-liefhebbers kunnen uit hun dak gaan tijdens het optreden van de band Almost Famous en natuurlijk zijn ook de heren van Too Simple er dit jaar weer bij. Zanger Gert Bohncke heeft laten doorschemeren dat deze band al druk bezig is met het repeteren van nieuwe nummers (waaronder weer pareltjes uit de Nederpop). Coverband Cooperstown, vorig jaar debutant tijdens Rock Urbanus, heeft dit jaar de eer om de avond spetterend af te sluiten. Het dak zal er zeker af gaan.

Sing-along feest met de Karaoke Kings

Tussen de optredens door, als het podium gereed wordt gemaakt voor de volgende band, is het publiek aan zet. Dan gaan we met elkaar een sing-along feestje bouwen en jij mag kiezen welke nummers we gaan zingen. Dit meezingintermezzo wordt in goede banen geleid door twee beroemde Karaoke Kings die we speciaal voor deze gelegenheid hebben uitgenodigd.

Heb je een verzoeknummer dat je graag samen met het publiek zou willen zingen? Geef het door via rockbijdeurbanusklok@gmail.com, Facebook of Twitter.

Foto Johan Moens