Tranen In Bovenkerk, Maar De Toren Staat Nog

Tranen in Bovenkerk, maar de toren staat nog

Amstelveen – Zondagochtend verzamelden zich al bij het eerste ochtendlicht diverse mensen bij de grotendeels afgebrande en zwaarbeschadigde Urbanuskerk in Bovenkerk. Bij direct betrokkenen vloeiden de tranen, maar dat de toren nog staat blijkt voor velen een lichtpunt.

Bij de kerk is het een komen en gaan van (veelal fotograferende) mensen die een kijkje komen nemen. Ook politie en brandweer is sinds vanmorgen vroeg aanwezig. Vooral de schade aan de achterzijde van de kerk is enorm. Het terrein is afgesloten. Gisterenavond werd rond kwart over elf het sein ‘brand meester’ gegeven, waarna nog uren is nageblust.

In het Noorddamcentrum is om 10.30 uur een samenkomst voor alle bij de kerk betrokken parochianen die hun verdriet en verslagenheid willen verwerken. De dienst wordt geleid door Pastor Jan Adolfs.

Bron: Amstelveenz