Verslag Bovenkerk Zomerfeest

Lustrum Zomerfeest druk bezocht en supergezellig

Zaterdag 6 juli 2019 vond voor de 5de keer het zomerfeest plaats in ons gezellige dorp. De zon liet het dit jaar een beetje afweten, maar de temperatuur was prima en de stemming nog beter.

Taart
Bij de ingang van het Urbanuspark sneden de dames in tent van Heel Bovenkerk Bakt enthousiast de 17 aangeleverde taarten in stukken. Nadat de jury van patisserie Arnold Cornelis de taarten had beoordeeld, mocht iedereen komen proeven. De uitslag werd om 18 uur bekend gemaakt. Voor de tweede achtereenvolgende keer is de wisselbeker gewonnen door Aranka. Bij de dames was er ook een prijs voor Loes en bij de mannen won Jesper.

Muziek
Bij elk feest in Bovenkerk hoort muziek. Het publiek kon tijdens deze jubileumeditie dan ook genieten van diverse optredens, waaronder van de gelegenheidsbands Up the Attic en Akoestische Heren en de coverband Lemon Curry. Bijzonder was ook het miniconcert van het Harmonie Orkest Amstelveen onder leiding van Dirigent Nico Schimmel. En het publiek zong uit volle borst mee tijdens de smartlappen-sessie van Wanda and the Bovenkerk Boys.

Feest voor iedereen
Gedurende de middag kon je lootjes kopen voor het Rad van Fortuin. Er waren mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door o.a. de horeca en middenstand in Amstelveen. Ook konden bezoekers tijdens het Zomerfeest nog een steentje bijdragen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk. De speciale St. Urbanus-chocoladerepen en -snoepjes werden verkocht en Clem Venne, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Urbanus, draaide suikerspinnen voor dit goede doel.

Voor kinderen waren er leuke activiteiten zoals een springkussen en de poppenkastvoorstellingen die door het Bewonersplatform waren georganiseerd ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan. Ook aan eten en drinken was er ruime keuze. Van saté en hamburgers tot biologische patat en drankjes bij de buitenbar van het Noorddamcentrum. Voor ijsliefhebbers kwam de Bovenkerkse ijscoman Lex Koot langs met zijn ijskar.

De braderie bestond dit jaar uit ruim 40 kramen met een gevarieerd aanbod. Van (zelfgemaakte) kleding en sieraden tot topwijnen.

Burgemeester op bezoek
De nieuwe burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens had het Zomerfeest aangegrepen om op een informele manier kennis te maken met Bovenkerk. Hij vermaakte zich prima en nam de tijd om met diverse vrijwilligers en kraamhouders een praatje te maken. Na een koel biertje en een stukje taart hielp hij Lex nog even met ijsscheppen. In een korte toespraak feliciteerde hij het ‘mooie trotse Dorp Bovenkerk’ met het eerste lustrum van het Zomerfeest en het 25-jarig bestaan van het Bewonersplatform.

Bezoekers en vrijwilligers hebben weer genoten van het Zomerfeest. Heb je het festijn helaas gemist? Zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Foto Jan Folkersma