Amstellanddag 3 juni 2018

Op zondag 3 juni 2018 vindt de 12de Amstellanddag plaats.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA

​Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Zondag 3 juni is het dus weer zover. U bent van harte welkom met de inmiddels gebruikelijke opening op Wester-Amstel om 10.00 uur. Gedeputeerde Tekin van de provincie Noord-Holland verricht de  opening, het Weespertrekvaart Mannenkoor zingt en de jeugddansgroep uit Ouderkerk danst. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen onder begeleiding tekenen/schilderen, staat er een kinderboekenkraam, is er een speurtocht door park en tuin en kan je je laten schminken door Estefania Caizatoa (https://niaparty.com)

PARKEREN WESTER-AMSTEL

Er is slechts beperkte parkeerruimte bij de opening op Wester Amstel. Tot 9.30 uur kan er geparkeerd worden op de schapenwei op Wester Amstel zelf.
De aldaar geparkeerde auto’s kunnen echter pas om 12 uur van het terrein af. Andere mogelijkheden zijn op de Oostermeerweg.

Er is op 3 juni weer een programma met veel activiteiten op meer dan 50 locaties, verspreid over het gehele gebied.

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA MET MEER BEELDMATERIAAL EN UITGEBREIDERE BESCHRIJVINGEN

Zoals u kan zien is er veel te doen en te beleven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers maakt. Nieuw is dit jaar de openstelling van KNGF Geleidehonden waar u kunt zien hoe de honden worden opgeleid.

Ook nieuw is dat Amstelgoed het ‘Streekproducten Kratje’ met een grote verscheidenheid aan AMSTELGOED-Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit ons Amstelland presenteert. Aan de hand van dit kratje ontdekt u, al fietsend door het gebied, allerlei locaties met lokale ambachten en verzamelt u de lekkerste streekproducten in uw kratje. Bekijk de website (amstelgoed.nl).

In Uithoorn zal dit jaar weer de kunstroute Zijdelveld gehouden worden. Daar en ook elders stellen vele kunstenaars hun ateliers open voor het publiek. Op Wester-Amstel is een kunstmarkt.

Verder kunt u weer bij boeren terecht aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben. Via een poldersafari en diverse wandelingen in de Ronde Hoep en de Middelpolder kunt u zien waarom het goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de ‘hoofdstad’ van Amstelland, kunt u prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Historisch Museum bezoeken.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij ‘tHuis a/d Amstel en volkstuinpark Amstelglorie.

Ook voor kinderen worden er allerlei activiteiten op vele plaatsen georganiseerd.