skip to Main Content

Amstelveen opnieuw in Top 3 aantrekkelijkste woongemeenten

Amstelveen – Amstelveen staat in de Atlas voor Gemeenten 2018 opnieuw in de Top 3 van gemeenten waar het het meest aantrekkelijk is om te wonen. Op de sociaal economische ranglijst is Amstelveen zelfs koploper, maar op cultuurgebied is Amstelveen een onopvallende middenmoter met een 27e plek.

In de gisteren gepresenteerde Atlas moet Amstelveen op het gebied van woonaantrekkelijkheid alleen Amsterdam en Utrecht voor zich dulden. Sociaal-economisch kan zelfs geen andere gemeente tegen Amstelveen op (Positie 1), maar op cultuurgebied (het hoofdthema in de Atlas van dit jaar) scoort Amstelveen niet al te goed.

Thema Cultuur

De onderzoekers van Atlas voor gemeenten doen ieder jaar met een wisselend thema onderzoek naar het wel en wee van Nederlandse buurten, wijken, gemeenten en regio’s. Amstelveen behoort tot de 50 grootste gemeenten van Nederland en die worden op 50 punten met elkaar vergeleken. Dit jaar was het hoofdthema Cultuur, vorig jaar was het thema Geluk en behoorde Amstelveen nog tot de 3 gemeenten waar inwoners het gelukkigst zijn.

Amstelveen bezet op de cultuurranglijst dus een onopvallende plek in de middenmoot. Grote broer Amsterdam voert de Cultuurranglijst aan en Amstelveen reikt niet verder dan een 27e plaats. Dat betekent dat het aanbod van cultuur niet al te best beoordeeld wordt. De onderzoekers richtten zich op een mix van het aanbod aan podiumkunsten, beeldende kunst, erfgoed, letteren en film.

Sociaal-economisch

Amstelveen scoort onverminderd hoog als aantrekkelijke woongemeente, evenals op sociaal-ecnomisch gebied. Wat betreft die laatste heroverde Amstelveen de koppositie na een aantal jaar 2e te hebben gestaan.

Bron Amstelveenz

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X