skip to Main Content

Fietspad Kazernepad gedeeltelijk afgesloten

Een gedeelte van het Kazernepad, beter bekend als het Zwartepad, wordt vanaf donderdag 13 december voor onbepaalde tijd afgesloten. Uit inspectie is gebleken dat de naastgelegen damwand niet in optimale staat verkeert. De afsluiting is nodig om de veiligheid van het fietsverkeer te waarborgen.

Het gaat om het gedeelte tussen de Noorddammerlaan en de Zetterij. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Vierlingsbeeklaan.

Naar aanleiding van scheurvorming in het asfalt van het fietspad heeft de gemeente Amstelveen een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de aangrenzende houten damwand waar het fietspad op steunt, in slechtere staat verkeert dan voorzien. Hierop is besloten het fietspad vanaf donderdag 13 december 2018 af te sluiten voor het fietsverkeer.De komende maanden wordt gewerkt aan een oplossing om het fietspad weer veilig open te kunnen stellen. Er zijn hierbij twee scenario’s mogelijk waarbij de duur van de afsluiting varieert van drie maanden tot een jaar.

De korte termijn en tijdelijke oplossing is het slaan van een nieuwe damwand waardoor de situatie weer veilig wordt. De oplossing die langer duurt, is het tegelijkertijd verbreden van dit deel van het fietspad. De gemeente wil het Kazernepad dat Amstelveen doorkruist op termijn in zijn geheel verbreden. Het vervroegd verbreden van dit deel van de fietsroute betekent dat het over een paar jaar niet opnieuw afgesloten hoeft te worden. Beide opties worden de komende tijd beoordeeld.

De omwonenden worden per brief nader geïnformeerd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X