Intentieverklaring Parel aan de Poel

Stichting Bovenkerk, Bewonersplatform Bovenkerk, hebben samen het initiatief genomen om, samen met R.K. Parochie Amstelland en de gemeente Amstelveen te komen tot een integraal plan voor uitbreiding voor de  Urbanuskerk en een parochiecentrum, de renovatie en herbestemming van de huidige pastorie van de huidige Urbanuskerk en de renovatie/nieuwbouw van het Noorddamcentrum.

De betrokken partijen, de Rooms-katholieke Parochie Amstelland, Stichting Bovenkerk en de gemeente Amstelveen spreken de gezamenlijke intentie uit om de komende maanden gesprekken te voeren over de mogelijke haalbaarheid van een integraal plan. Daar kan zowel een Go als een No-go-besluit uit voorkomen. Een eventueel Go-besluit  zal zo veel mogelijk afspraken behelzen over de ruimtelijke, financiële en juridische randvoorwaarden waarbinnen het totale plan verder kan worden uitgewerkt. Op basis van die geformuleerde randvoorwaarden zullen partijen dan het plan verder uitwerken met het doel te komen tot definitieve besluiten.

Voor foto’s zie Fotoalbum