skip to Main Content
LunchLokaal De Drukker: Een Schot In De Roos

LunchLokaal de Drukker: een schot in de roos

Pim van Zwieten is in maart aan de Oosteinderweg 591b in Aalsmeer in een deel van de drukkerijruimte gestart met LunchLokaal de Drukker.

De lunchroom bevindt zich tegenover de ingang van het Amsterdamse Bos, waar even verderop ook de grote internationale Camping is gevestigd.

‘Een perfecte plek’, zegt Pim van Zwieten. Dat is inmiddels ook wel gebleken, want de ruimte waar voorheen Heidelberg persen en printers stonden, is nu een populaire ontmoetingsplek voor wandelaars, hardlopers, personeel van bedrijven in de buurt en natuurlijk heel veel vooral jonge en internationale campinggasten.

Drukkerij Van Zwieten

Pim was nog maar 19 toen hij in 1989 samen met zijn vader de drukkerij aan de Oosteinderweg 591a begon. Eerst als huurder van het pand, maar na zeven jaar werden vader en zoon eigenaar van de panden. Het kantoor voor werd verhuurd. En naast de drukkerij werd een kapsalon gevestigd: Hair Creations.

‘De laatste jaren loopt het iets terug in de drukkerij doordat alles digitaal gaat. Brieven en rekeningen worden tegenwoordig gemaild. Maar doordat Pim het LunchLokaal de Drukker is begonnen heeft hij steeds meer nieuwe aanwas van klanten die de drukkerij nog in werking zien ‘het mes snijdt aan twee kanten’.

Al een paar jaar liep Pim van Zwieten met het idee om naast de drukkerij een lunchroom te starten. ‘De gemeente Amstelveen was blij met het plannetje, maar de ambtenaar van Aalsmeer stond aanvankelijk niet te juichen: bang voor versplintering van de horeca in dit deel van Aalsmeer maar uiteindelijk kreeg hij toch een vergunning’. Er zijn inmiddels ook plannen om bij de lunchroom een gezellig terras te creëren.

Pim is nog steeds drukker. Maar de lunchroom wordt steeds meer de hoofdmoot van zijn activiteiten als ondernemer. Doordat hij een professionele kok heeft aangenomen die alles weet van de horeca en hem heeft opgeleid tot wat hij nu is ‘Een jaar geleden wist ik nog niks van horeca, maar inmiddels heb ik alle benodigde papieren gehaald. Zijn verleden als drukker verloochent hij niet. Aan de wand hangt nog een prachtige letterbak, die vroeger werd gebruikt door drukkers. En vanuit het LunchLokaal hebben de gasten zicht op enkele oerdegelijke Duitse drukpersen.

Fairtrade. Maar het belangrijkste is toch dat LunchLokaal de Drukker de hele dag door gezonde producten serveert. Pim haalt zijn koffiebonen in de buurt: bij Brandmeester’s aan de IJweg in Boesingheliede. ‘Hier wordt de koffie nog wekelijks vers gebrand met de overtuiging dat echt koffiebranden nog steeds een vak is van gevoel en smaak. Bij LunchLokaal de Drukker kan men verder een keuze maken uit verschillende Fairtrade en 100% biologische gecertificeerde theeën uit de Art of Tea Collection en natuurlijk het heerlijke gebak wat elke keer vers geleverd wordt.

LunchLokaal de Drukker is geopend van dinsdag tot zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Het is te vinden tegenover de Camping van het Amsterdamse bos aan de Oosteinderweg 591b, 020-2405585, www.lunchlokaaldedrukker.nl.

Back To Top
X