Politieke Partijen Zijn Duidelijk: Urbanuskerk In Ere Herstellen

Politieke partijen zijn duidelijk: Urbanuskerk in ere herstellen

AMSTELVEEN – De fractievoorzitters van alle politieke partijen zijn dinsdagavond 18 september bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over de brand van de St. Urbanuskerk. Alle politieke partijen zijn het er over eens: de Urbanuskerk moet in ere worden hersteld.

De fractievoorzitters betuigen hun medeleven met de parochianen, de omwonenden en andere direct betrokkenen. Zij vinden het verschrikkelijk voor de inwoners van Bovenkerk én voor alle andere Amstelveners. Tegelijkertijd spraken zij hun waardering uit voor de inzet van de brandweer.

Tijdens de extra vergadering heeft burgemeester Eenhoorn de fracties uitgebreid bijgepraat over de stappen die nu worden genomen, zoals de start van een onafhankelijk onderzoek naar de watervoorziening bij de aanvang van de brandbestrijding. Ook aan de orde was de beveiliging van de kerk en het veilig maken van het terrein rondom de kerk.

Bron: RTVA